Storm -En tankedump

Direktlänk till inlägg 27 oktober 2009

puNGt-markerad..

Av storm - 27 oktober 2009 17:27

Märkligt hur det här jobbet och sömnbrist liksom hänger ihop.. (snurriga arbetstider, någon?)

Åter en dag där jag gick upp ur sängen alldeles för tidigt.

Denna dag skulle det resas till Falun och tillbaka. Vägen dit kantades mest av mina gäspningar och ombordarens spring att förse mig mid kaffe i alldeles för stora mängder.

Väl i Falun proppade jag i mig min grottlåda (burk) och satte mig i loket. Måste ha somnat för plötsligt är klockan elva och det är en hög med folk på plattformen som vill åka tåg!

Körde tillbaka till Cst, det enda anmärkningsvärda med detta var väl en sån där hängd signal som gick att telefon-manövrera. Dock väntade jag kvar tills nån svarade bara för att! [/surgubbe] ERROR [/surgubbe] ERROR  ..äsch..

Jag kör tämligen mañana men lyckas ändå bli puNGt-markerad av ATC en mängd gånger.. (?) Som mest är jag fem minuter sen!

 

Ger mig till sist tusan på att köra in lite tid och vrider bort hastighetsreferensen. Hade jag inte varit så mosig så skulle jag kunna presentera en siffra på det exakta beloppet av hastighets-summer-pip det är mellan Uppsala och Cst!

Behöver jag säga att jag var tidig in på Cst?

Dagen var dock inte lika slut som jag och äventyret fortsatte med den obligatoriska X2-vändningen, denna gången en gnällig men välbeteende X2 vid namn 2007.

Har hört att vädret i Uppsala ska vara fint imorgon..  

 
 
Ingen bild

Godsskada

27 oktober 2009 18:19

Åh! Mer flisburkar! Du skämmer bort mig!

/Godsskada

 
Storm

Storm

28 oktober 2009 11:11

vem har sagt att jag inte är snäll (ibland) ?

http://storm.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av storm - 19 juni 2015 10:43


Hej kära blogg, har inte skrivit här på väldigt länge. Livet tenderar att komma i vägen. Jag läste en annan blogg via Facebook som tog upp en tråkig del av lokförarnas vardag; påkörningar. (https://lokforaren.wordpress.com/2015/06/18/trots-traged...

Av storm - 27 september 2013 22:44


Första körpasset på en månad säger du? ..här kommer en bild på en silverfisk i alla fall.. ...

Av storm - 22 augusti 2013 10:01


Trångt i bajset idag.. (Edit, bild)

Av storm - 22 augusti 2013 09:55

Trångt i bajset idag.. [Bild]

Av storm - 13 augusti 2013 12:57

Andra dagen efter semestern och Falunvarv med silverfisk, vad kan gå fel.. dagen innan lyckades jag att byta alla lösenord utan att behöva ringa helpless en enda gång, tänk! Multade isär två gråsuggar utan att det började rulla/brinna eller liknande...

Om mig, som sådan:


Det är dumt att inte klaga..

Spennande lokfrågor:

27 besvarade frågor

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21 22
23
24
25
26 27 28 29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Nyss:

Arkivet

Kategorier

Länkarnas avd.

Sadistiska stencilbyrån säger:

Begreppsförklaring, typ:

Tkl: Tågklarerare, en lirare som sitter framför en dataskärm och lägger tågvägar, ibland svarar han/hon i telefon. Kallas även för "fjärren".
Fjtkl: Samma, fast längre bort liksom..
JTF: Jätteviktig trafik föreskrift! ..NEJ! det var nåt annat, ja.. nåt om järnväg, typ.. Det är en bok som är en bestseller bland lokförare, kan man säga! På den gamla onda tiden hette den SÄO och framkallde lokförarångest en gång per år..
Cst: CentralStationen, Stockholm Centralstation, ja du fattar..
Nbt: Norra bantorget, Norra banantrollet, C-gruppen också kallat. kärt barn o allt det där. Här sköts lastning av mat, viss briefing av tågpersonal och sista-minuten klargöringar/vattentryckningar av tåg.
Ke: Karlberg, här vänder vi tåg som kommer söderifrån och ska avgå söderut (typ), aldrig undrat varför det ofta står en massa tåg under tunnelbanebron?
SMS: Seriell Multipel Styrning. En utrustning som medger att man kan styra ett lok från ett annat lok via UIC-kabeln.
UIC: Union Internationale des Chemins de Fer, det internationella järnvägsförbundets standard för datakommunikation på tåg (tack herr gods/lokskada).
Blankett 21: En blankett som ovan nämnda (fj)tkl kan diktera. Den medger, bland annat, att man kan köra förbi en röd signal vid växelfel odyl.
FIS: Felindikeringssystemet, ett något åldrat system som samlar in information från olika sensorer i maskinrummet. Om något "pajar" kommer det annonseras i denna monokroma tvåradiga datordisplay.
Sth: Största tillåtna hastighet, fattar ju vem som helst! Lite småviktigt att hålla reda på i tågbranchen..
DDU: Damn Distracting Utensil! Sade jag det där högt?! Eller, mja det var inte rätt! Dalek-Directed Undoing ska det vara! Hmm.. vänta nu.. Nej. Det är nån X40-grej, fråga inte så dumt!
Matarledning: En genomgående luftledning som förser vagnarna med luft till bromsar, dörrar och ev toaletter. Den håller ett tryck på en miljon Pascal! Mycket farlig! Godståg har generellt inte denna ledning utan sköter luftmatningen via:
Huvudledning: En genomgående luftledning som generellt håller 500 Kpa, alla tillkopplade vagnar har en styrventil som känner av trycksänkningar på denna ledning och tillsätter bromsen beroende på grad av detta. Systemet är i stort sett idiotsäkert eftersom ett brott på ledningen(läs "spontan frånkoppling") innebär en ovillkorlig tvärnit för tågets alla (i den situationen) delar.

Innehållsdeklaration:

 


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se