Storm -En tankedump

Direktlänk till inlägg 29 oktober 2009

dagens späjs-inväjder-attack..

Av storm - 29 oktober 2009 11:18

Dagens jobb skulle ha varit mot Falun men jag bytte det mot ett som började två timmar tidigare bara så jag skulle slippa sova så förbannat mycket.. Mja, men däremot ville jag sluta sådär sex-sju timmar tidigare. Klockan fyra är min vän, trofast och trogen..  

Hagalund såg ut som nån späjs-inväjder-rymd-attack, precis som vanligt. Jag kände mig som ett UFO, precis som vanligt och dagens X40 startades upp med det där vansinnigt irriterande "..biUUUT - TUUUT TUUUT" - ljudet, precis som vanligt...  

Dumpade denna på Centralen och tog pendeltåget ned till Hagalund igen för ytterligare ett tjänstetåg tillbaka, denna gång en X2:a som fått nya dåjer och stod utanför svarven.. Drar igång stereon och ut strömmar AC/DC med den där låten som jag inte har namnet på, nånting om åska och tågspår.. mycket bra

Dumpar denna i Cst och går upp till rastlokalen, tittar i mitt skåp. Det ligger nåt litet märkligt o-tåg-aktigt kuvert därinne?!

Det innehåller biobiljetter och en lapp där chefen tydligen har fått in beröm från ombordpersonal angående mina högtalarutrop(?) Kool! Jag tycker iofs att jag ligger rejält back med alla lokbränder och trasiga tåg jag parkerar lite här o där.. dagen plockar nu upp en hel del, jag sträcker på mig och känner mig piggare! Sen kommer jag på att jag redan borde vara nere vid nåt spår för ytterligare en avlösning, telefonen ringer och någon undrar vars jag är samt att jag spiller kaffe.. det var nåt om någonting kort och nåt glatt, ja.. hmm

X2:a ut till Hagalund, jag gör en sjuk X2000-mingel-omkörning av inte ett utan tre trötta loktåg vid bajset och blir sedan avlöst direkt vid uppställningen! Sjukt!

Sedan är det dags att kasta in kepsen för veckan och skjuta ut sig..

 
 
Ingen bild

Busschauffören

29 oktober 2009 17:46

När får vi höra dina fantastiska utrop då? Spela in och lägg ut!! :-))

 
Storm

Storm

30 oktober 2009 08:44

I mån av tid/komma ihåg.. :)

http://storm.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Calken95

30 oktober 2009 18:26

HejHej!

Jag åkte med Uppsala pendeln idag (30/10-09) av. 10:11 nr: 820. Var det du som körde??

 
Storm

Storm

31 oktober 2009 09:00

Nej, tillåmed jag är ledig ibland:)

http://storm.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Calken95

31 oktober 2009 11:00

hahah, ja. men han liknade dig lite...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av storm - 19 juni 2015 10:43


Hej kära blogg, har inte skrivit här på väldigt länge. Livet tenderar att komma i vägen. Jag läste en annan blogg via Facebook som tog upp en tråkig del av lokförarnas vardag; påkörningar. (https://lokforaren.wordpress.com/2015/06/18/trots-traged...

Av storm - 27 september 2013 22:44


Första körpasset på en månad säger du? ..här kommer en bild på en silverfisk i alla fall.. ...

Av storm - 22 augusti 2013 10:01


Trångt i bajset idag.. (Edit, bild)

Av storm - 22 augusti 2013 09:55

Trångt i bajset idag.. [Bild]

Av storm - 13 augusti 2013 12:57

Andra dagen efter semestern och Falunvarv med silverfisk, vad kan gå fel.. dagen innan lyckades jag att byta alla lösenord utan att behöva ringa helpless en enda gång, tänk! Multade isär två gråsuggar utan att det började rulla/brinna eller liknande...

Om mig, som sådan:


Det är dumt att inte klaga..

Spennande lokfrågor:

27 besvarade frågor

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21 22
23
24
25
26 27 28 29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Nyss:

Arkivet

Kategorier

Länkarnas avd.

Sadistiska stencilbyrån säger:

Begreppsförklaring, typ:

Tkl: Tågklarerare, en lirare som sitter framför en dataskärm och lägger tågvägar, ibland svarar han/hon i telefon. Kallas även för "fjärren".
Fjtkl: Samma, fast längre bort liksom..
JTF: Jätteviktig trafik föreskrift! ..NEJ! det var nåt annat, ja.. nåt om järnväg, typ.. Det är en bok som är en bestseller bland lokförare, kan man säga! På den gamla onda tiden hette den SÄO och framkallde lokförarångest en gång per år..
Cst: CentralStationen, Stockholm Centralstation, ja du fattar..
Nbt: Norra bantorget, Norra banantrollet, C-gruppen också kallat. kärt barn o allt det där. Här sköts lastning av mat, viss briefing av tågpersonal och sista-minuten klargöringar/vattentryckningar av tåg.
Ke: Karlberg, här vänder vi tåg som kommer söderifrån och ska avgå söderut (typ), aldrig undrat varför det ofta står en massa tåg under tunnelbanebron?
SMS: Seriell Multipel Styrning. En utrustning som medger att man kan styra ett lok från ett annat lok via UIC-kabeln.
UIC: Union Internationale des Chemins de Fer, det internationella järnvägsförbundets standard för datakommunikation på tåg (tack herr gods/lokskada).
Blankett 21: En blankett som ovan nämnda (fj)tkl kan diktera. Den medger, bland annat, att man kan köra förbi en röd signal vid växelfel odyl.
FIS: Felindikeringssystemet, ett något åldrat system som samlar in information från olika sensorer i maskinrummet. Om något "pajar" kommer det annonseras i denna monokroma tvåradiga datordisplay.
Sth: Största tillåtna hastighet, fattar ju vem som helst! Lite småviktigt att hålla reda på i tågbranchen..
DDU: Damn Distracting Utensil! Sade jag det där högt?! Eller, mja det var inte rätt! Dalek-Directed Undoing ska det vara! Hmm.. vänta nu.. Nej. Det är nån X40-grej, fråga inte så dumt!
Matarledning: En genomgående luftledning som förser vagnarna med luft till bromsar, dörrar och ev toaletter. Den håller ett tryck på en miljon Pascal! Mycket farlig! Godståg har generellt inte denna ledning utan sköter luftmatningen via:
Huvudledning: En genomgående luftledning som generellt håller 500 Kpa, alla tillkopplade vagnar har en styrventil som känner av trycksänkningar på denna ledning och tillsätter bromsen beroende på grad av detta. Systemet är i stort sett idiotsäkert eftersom ett brott på ledningen(läs "spontan frånkoppling") innebär en ovillkorlig tvärnit för tågets alla (i den situationen) delar.

Innehållsdeklaration:

 


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se