Storm -En tankedump

Direktlänk till inlägg 14 april 2013

Fylleri Fyllera

Av storm - 14 april 2013 00:14


En kväll på Uppsala.
Det börjar lite försiktigt med konstigt plattformsbeteende i Lapplands Kräksby.
Det fortsätter med klassikern "hoppa framför tåget" plojen i Rosersberg, dock inkluderades en färggrann ansiktsmask för lite flärd.
Väl i Tokholm blir jag förärad ett spårspring deux fois! Av två herrar kanske tio år från pension!
Mitt tågmässiga ryggmärgsbeteende vid alla nämnda situationer brukar oftast vara ett stadigt tryck på en stor svart knapp. Trodde gubbarna skulle avgå i åldersmässig ledighet direkt där framför mig på spåret. Gick även ut för att förklara konceptet "platt" för dom.
Sedan kom ytterligare en efterlängtad klassiker: "plattformsfyllan", efter ett samtal med fjärren.
Varför tittar alla så snett på en när man krypkör förbi en plattform i Karlbergs storlek på en lördagkväll? Det var ju inte så att jag hade nedvevat, Fuzzy Dice och solbrillor direkt.
Dom hade tydligen inget bättre för sig. Jag hade definitivt det.
I Knifeville får jag avnjuta bubblaren "den förvirrade (läs förfriskade) tonårsPERSONEN (läs Hen) som har svåra kval med spaciösa koncept som 'på plattformen' och 'i tåget' just som jag befann mig där.
Efter någons tafatta försök till att göra en "hinna före tåget till bommarna" i Knivsta så blev det lugnt.. eller, ja, sen skulle man ju själv ta sig hem, ja.

 
 
Ingen bild

Avsändaren

22 april 2013 01:07

Här vill man ju så gärna kläcka ur sig något käckt om självsanering och Darwin, men det faller ju lite på det tråkiga i att vara den som tvingas Platta Till folk?

storm

24 april 2013 08:53

medhåll..

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av storm - 19 juni 2015 10:43


Hej kära blogg, har inte skrivit här på väldigt länge. Livet tenderar att komma i vägen. Jag läste en annan blogg via Facebook som tog upp en tråkig del av lokförarnas vardag; påkörningar. (https://lokforaren.wordpress.com/2015/06/18/trots-traged...

Av storm - 27 september 2013 22:44


Första körpasset på en månad säger du? ..här kommer en bild på en silverfisk i alla fall.. ...

Av storm - 22 augusti 2013 10:01


Trångt i bajset idag.. (Edit, bild)

Av storm - 22 augusti 2013 09:55

Trångt i bajset idag.. [Bild]

Av storm - 13 augusti 2013 12:57

Andra dagen efter semestern och Falunvarv med silverfisk, vad kan gå fel.. dagen innan lyckades jag att byta alla lösenord utan att behöva ringa helpless en enda gång, tänk! Multade isär två gråsuggar utan att det började rulla/brinna eller liknande...

Om mig, som sådan:


Det är dumt att inte klaga..

Spennande lokfrågor:

27 besvarade frågor

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Nyss:

Arkivet

Kategorier

Länkarnas avd.

Sadistiska stencilbyrån säger:

Begreppsförklaring, typ:

Tkl: Tågklarerare, en lirare som sitter framför en dataskärm och lägger tågvägar, ibland svarar han/hon i telefon. Kallas även för "fjärren".
Fjtkl: Samma, fast längre bort liksom..
JTF: Jätteviktig trafik föreskrift! ..NEJ! det var nåt annat, ja.. nåt om järnväg, typ.. Det är en bok som är en bestseller bland lokförare, kan man säga! På den gamla onda tiden hette den SÄO och framkallde lokförarångest en gång per år..
Cst: CentralStationen, Stockholm Centralstation, ja du fattar..
Nbt: Norra bantorget, Norra banantrollet, C-gruppen också kallat. kärt barn o allt det där. Här sköts lastning av mat, viss briefing av tågpersonal och sista-minuten klargöringar/vattentryckningar av tåg.
Ke: Karlberg, här vänder vi tåg som kommer söderifrån och ska avgå söderut (typ), aldrig undrat varför det ofta står en massa tåg under tunnelbanebron?
SMS: Seriell Multipel Styrning. En utrustning som medger att man kan styra ett lok från ett annat lok via UIC-kabeln.
UIC: Union Internationale des Chemins de Fer, det internationella järnvägsförbundets standard för datakommunikation på tåg (tack herr gods/lokskada).
Blankett 21: En blankett som ovan nämnda (fj)tkl kan diktera. Den medger, bland annat, att man kan köra förbi en röd signal vid växelfel odyl.
FIS: Felindikeringssystemet, ett något åldrat system som samlar in information från olika sensorer i maskinrummet. Om något "pajar" kommer det annonseras i denna monokroma tvåradiga datordisplay.
Sth: Största tillåtna hastighet, fattar ju vem som helst! Lite småviktigt att hålla reda på i tågbranchen..
DDU: Damn Distracting Utensil! Sade jag det där högt?! Eller, mja det var inte rätt! Dalek-Directed Undoing ska det vara! Hmm.. vänta nu.. Nej. Det är nån X40-grej, fråga inte så dumt!
Matarledning: En genomgående luftledning som förser vagnarna med luft till bromsar, dörrar och ev toaletter. Den håller ett tryck på en miljon Pascal! Mycket farlig! Godståg har generellt inte denna ledning utan sköter luftmatningen via:
Huvudledning: En genomgående luftledning som generellt håller 500 Kpa, alla tillkopplade vagnar har en styrventil som känner av trycksänkningar på denna ledning och tillsätter bromsen beroende på grad av detta. Systemet är i stort sett idiotsäkert eftersom ett brott på ledningen(läs "spontan frånkoppling") innebär en ovillkorlig tvärnit för tågets alla (i den situationen) delar.

Innehållsdeklaration:

 


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se