Storm -En tankedump

Direktlänk till inlägg 4 december 2009

Vad är väl en elbroms..

Av storm - 4 december 2009 13:45

Det är fredag, det är kväll och jag är på jobbet. Det är dags för "multen" till Götet!   

 

Tåget är fullbokat vilket innebär att runt sexhundra personer nu sitter i andlös spänning och inväntar genomtändningen avgången! Antagligen är det ännu fler ombord..

Pratar lite med min Avgångssignalerare, hon frågar lite skämtsamt om jag har planerat nån kontaktledningskatastrof eller nån smaskens älgpåkörning. Jag svarar att inget av dessa står på menyn, dock så blir det kanske några modulfrånslag..

--

I jämnhöjd med flempan knackar allvaret på med ett gäng olika styrfel på nät och maskinströmriktare, dock gick brytaren att få i med samtliga moduler igen.. pust..

I södertälje passar alla som klev på i fel tågsätt att springa fram och tillbaka mellan enheterna, tror tillåmed att nån försökte kliva in i min bakre drivenhet, med dåligt resultat.

Jag bromsar in mot Katrineholm, ska stanna där. Är tidig och får initiellt rött i infarten..

 

Tänkte göra ett eco-friendly stopp och börjar bromsa tidigt med enbart elbromsen. Dock får jag fel på körkontrollern (enligt FIS) och får raskt tänka om mit retarderande för att inte svischa förbi hela klabbet, jaja.. Vad är väl en elbroms i en X2:a, den kan ju vara väldigt väldigt fungerande och bra och alldeles alldeles.. paj!?

Jag är dock rejält tidig in i K vilket ger alla påstigande chansen att försena mig ordentligt, vilket dom gör.. Jag är fyra-fem sen från K..

Vid Högsjö får jag köra högerspår för att passera ett loktåg som, enligt fjärren, haft en smaskens älgpåkörning. Med all the trimmings..

Här nånstansch börjar FIS:en klaga på att min bromskontroller är knas?! Jag testar att trycka upp HL-trycket en liten bit och sedan utjämna för att få bromsreglaget att hamna "i rätt läge".. vilket fungerar(?)!


Dagens första suicida däggdjur uppenbarar sig i Slättetrakten. Dock ångrar sig den lilla kaninen och skuttar istället i diket.

Strax efter Falköping hostar tåget till, sätter en modul i halsen och den gula lampan börjar blinka, ilsket. Får även andra fel såsom nån överström på tågvärmen och nån Motorströmsreglering.. (?)

Då har nedräkningen påbörjats, tre moduler kvar, ungefär halva sträckan körd..  

Jag rapporterar alla uppkomna fel till driften, grämer mig lite över den korta rast som jag skulle haft i Götet nu blir ännu kortare..

I Alingsås är jag dock bara tre minuter sen!?

Lyckas pricka en pendeltågslucka med precision och ankommer G tre minuter innan tidtabellen dikterat!!

Jag kliver bak för att kontrollera styrkorten och lite andra motorskydd, går till mitten av tåget. Multar isär ettan från femman, sätter dit koppelstag och pungskydd enligt konstens flesta regler samt startar upp båda enheterna. Eftersom det är femman som har dribblat bort en modul så hjälper jag den att hitta den medels en nårsk resätt!! (www.dra-ur-sladden.nu)

När allt var sagt (till driften) och gjort (pungskydden, ja..) fick jag ändå en knapp timmes lugn o ro i bistron på 2005 för att tjõta lite med ombordarna och grotta i mig min gråttlåda..

--

När jag lämnar Götet (ja, jag har kommit ihåg lilla lådan på plattformen) så gör jag det precis i tid och med en person som springer bredvid tåget på plattformen!

Tips: Gör inte det, jag som förare blir lite osäker på att personen ifråga kanske har fastnat med nån sorts väska/bondage-grej alt. ballen i en av dörrarna!

Hursom, denna person är ett par sekunder ifrån att (jag) försätta tåget i en ordentlig inbromsning mod. Mg! Jag använder tyfonen (mitt i götet) och han avbryter sin joggingtur samt viker in mot plattformens mitt så jag kan konstatera att han inte alls satt fast nånstans(?)

Jag blir sjukt grön i TFör-listorna ganska tidigt in på resan österut och får genomlida en röd signal i Bryngenäs en kort stund så pendeljanne kan kasta sig i sida.

I Herrljunga får jag ensån där kul tre-enighet i och med att någon annan lokförare råkar trycka in nödsamtalsknappen på sin gummianka samtidigt som jag ankommer en nollsektion och även en hastighetsnedsättning (som jag därför måste bromsa inför med luftbromsen).

Skönt med en tinnitushög-cerebral-pares-telefon-signal samtidigt som det piper om huvudbrytaren och ATC! Samtidigt!

I övrigt verkar X2-damen vara ganska nöjd och lugn så vi fortsätter i tystnad.

Ända till Järna då fjärren ringer för att gnälla om ett alldeles för högt upptryck på strömavtagaren. Jag får även hot om en ny sth om jag inte grejar en ny patograf. hmm..

Jag meddelar fjärren att jag byter strömavtagare, jag kan göra detta medan jag rullar men måste dock ned till hundratjugo först.

Jag saktar in mot Söö, byter strömavtagare, ringer fjärren och bromsar sedan ned mot plattformen. Tror jag är ungefär snortidig till Söö men eftersom vi inte har några påstigande så rullar vi genast vidare mot Cst.

Är fyra tidig in på Cst, det D-raka paret som druckit upp allt vin från bistron rumlar av, är glada!

          

Träffar på en kollega i en annan X2:a från Malmö (Linköping) vid spår arton, han är också rätt trött o glad att få komma hem.

Min dag är dock inte slut ännu, jag stannar vid E-gruppen (heter den så?) för lite av-fournering och sedan vid bajset för lite tömning. Stannar inne i hallen, spår fjorton, för en strömavtagar-frånskiljning eftersom detta tågsätt minsann ska åka om alldeles för kort tid igen..

Först vrider man om luftkiken för aktuell strömavtagare..

Sedan frånskiljer man den via denna krej:

Dessutom är dom uppmärkta med alternerande benämningar såsom A och B alt. "främre" och "bakre" så jag, trött som jag var, tog ned båda pantografer och skickade ur brytaren för att inte (trött som jag var) råka orsaka en farlig och ganska dyr elbrand/explosion mitt i hallen klockan snorsent.. Var heller inte sugen på att äta 17Kv vid den tiden..

Hem.. Dags att köpa glögg, tror jag!

 
ANNONS
 
Lokf

Lokf

6 december 2009 13:35

Strömavtagare alternativt båge! Inte pantograf! :(

http://qwrqwr

 
Der Fahrlehrer

Der Fahrlehrer

6 december 2009 22:27

@ Lokf: Well, it's pantograph in English, ännywäjj! ;-)

@ Stormen: Haru inte lärt dig att 441 har ruskans gott om körplanetid åtm. efter Hellsburg? Åsså står det väl i turen att FD delar, eller hur? ;-)

http://www.lokman.se

 
storm

storm

6 december 2009 23:04

@ körlärar'n: Nu vet jag det! :) sedan är jag aldrig rädd för att hålla mina kunskaper vid liv! Växlar'n blev nog glad iallafall:)
..Om herr Larsson kallar'n för pantograf gör jag det också, när jag vill vara lite fänsy..

http://storm.bloggagratis.se

 
Der Fahrlehrer

Der Fahrlehrer

7 december 2009 10:51

Joråsåattserru, herr Larsson är en fin man!

http://www.lokman.se

 
Ingen bild

Wingman

7 december 2009 11:21

Fjärris var sur en gång o bad mig ta de lugnt, du kan inte va 10 min tidig,,, va fan körplanen är coooll mellan Herjis 0 V-gårda sa jag...fattar inte va de sysslar med när de gör sånna körplaner tyckte han.... ??? va fan mult..Hallsbergsfjärrar....moduler som lämnar tågsättet... tänkte jag,,, mer körplaner som 441 åt folket säger jag....

@ Mr Storm: när jag vill va fänsy pantsy säger jag strömpinne.... funkar ossååå....

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av storm - 19 juni 2015 10:43


Hej kära blogg, har inte skrivit här på väldigt länge. Livet tenderar att komma i vägen. Jag läste en annan blogg via Facebook som tog upp en tråkig del av lokförarnas vardag; påkörningar. (https://lokforaren.wordpress.com/2015/06/18/trots-traged...

Av storm - 27 september 2013 22:44


Första körpasset på en månad säger du? ..här kommer en bild på en silverfisk i alla fall.. ...

Av storm - 22 augusti 2013 10:01


Trångt i bajset idag.. (Edit, bild)

Av storm - 22 augusti 2013 09:55

Trångt i bajset idag.. [Bild]

Av storm - 13 augusti 2013 12:57

Andra dagen efter semestern och Falunvarv med silverfisk, vad kan gå fel.. dagen innan lyckades jag att byta alla lösenord utan att behöva ringa helpless en enda gång, tänk! Multade isär två gråsuggar utan att det började rulla/brinna eller liknande...

Om mig, som sådan:


Det är dumt att inte klaga..

Spennande lokfrågor:

27 besvarade frågor

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7 8 9 10 11
12
13
14 15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Nyss:

Arkivet

Kategorier

Länkarnas avd.

Sadistiska stencilbyrån säger:

Följ bloggen

Följ Storm -En tankedump med Blogkeen
Följ Storm -En tankedump med Bloglovin'

Begreppsförklaring, typ:

Tkl: Tågklarerare, en lirare som sitter framför en dataskärm och lägger tågvägar, ibland svarar han/hon i telefon. Kallas även för "fjärren".
Fjtkl: Samma, fast längre bort liksom..
JTF: Jätteviktig trafik föreskrift! ..NEJ! det var nåt annat, ja.. nåt om järnväg, typ.. Det är en bok som är en bestseller bland lokförare, kan man säga! På den gamla onda tiden hette den SÄO och framkallde lokförarångest en gång per år..
Cst: CentralStationen, Stockholm Centralstation, ja du fattar..
Nbt: Norra bantorget, Norra banantrollet, C-gruppen också kallat. kärt barn o allt det där. Här sköts lastning av mat, viss briefing av tågpersonal och sista-minuten klargöringar/vattentryckningar av tåg.
Ke: Karlberg, här vänder vi tåg som kommer söderifrån och ska avgå söderut (typ), aldrig undrat varför det ofta står en massa tåg under tunnelbanebron?
SMS: Seriell Multipel Styrning. En utrustning som medger att man kan styra ett lok från ett annat lok via UIC-kabeln.
UIC: Union Internationale des Chemins de Fer, det internationella järnvägsförbundets standard för datakommunikation på tåg (tack herr gods/lokskada).
Blankett 21: En blankett som ovan nämnda (fj)tkl kan diktera. Den medger, bland annat, att man kan köra förbi en röd signal vid växelfel odyl.
FIS: Felindikeringssystemet, ett något åldrat system som samlar in information från olika sensorer i maskinrummet. Om något "pajar" kommer det annonseras i denna monokroma tvåradiga datordisplay.
Sth: Största tillåtna hastighet, fattar ju vem som helst! Lite småviktigt att hålla reda på i tågbranchen..
DDU: Damn Distracting Utensil! Sade jag det där högt?! Eller, mja det var inte rätt! Dalek-Directed Undoing ska det vara! Hmm.. vänta nu.. Nej. Det är nån X40-grej, fråga inte så dumt!
Matarledning: En genomgående luftledning som förser vagnarna med luft till bromsar, dörrar och ev toaletter. Den håller ett tryck på en miljon Pascal! Mycket farlig! Godståg har generellt inte denna ledning utan sköter luftmatningen via:
Huvudledning: En genomgående luftledning som generellt håller 500 Kpa, alla tillkopplade vagnar har en styrventil som känner av trycksänkningar på denna ledning och tillsätter bromsen beroende på grad av detta. Systemet är i stort sett idiotsäkert eftersom ett brott på ledningen(läs "spontan frånkoppling") innebär en ovillkorlig tvärnit för tågets alla (i den situationen) delar.

Innehållsdeklaration:

 


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se